3 malo poznata razloga zašto su jutarnje rutine odlične

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  3 malo poznata razloga zašto su jutarnje rutine odlične

  Šta je prvo što ste uradili kada ste otvorili oči? Da li ste samo pritisnuli snooze kada je zazvonio alarm ili ste ustali puni elana, zahvalni na novom danu na ovoj planeti.

  Ovo su tri razloga zašto je veoma važno da tokom cele predstojeće godine upražnjavate svoje jutarnje rituale:

  1. Čini da budete proaktivni, a ne reaktivni

  Od trenutka kada ustanemo iz kreveta većina nas je reaktivna. Možda čak i ranije, kada pritiskamo to odlaganje alarma. Kada konačno ustanemo palimo TV, slušamo vesti, reagujemo i analiziramo šta se dešava u svetu. Ukoliko je oblačno i kišno skloni smo da dopustimo da to utiče na naše raspoloženje. Ovo su neki od načina na koje se reaktivnost manifestuje.

  Dobro osmišljen jutarnji ritual omogućava da budete proaktivni ot prvog trenutka vašeg dana. Preuzmite kontrolu i donosite samostalne odluke. Ukratko, sami ćete odlučiti šta želite da preduzmete i postavićete jasne ciljeve za vaš dan. Više nećete biti produkt okoline.

  1. Omogućava da upravljate svojim emocijama, čime poboljšavate osećaj blagostanja

  Na našim emocijama moramo raditi i edukovati se, kao kada je intelekt u pitanju. Da li ste zahvalni na svemu što imate u životu? Za hranu, kuću, drage ljude ili posao? Retko cenimo takve stvari jer je naš mozak veoma nefer prema stvarima koje smo na brzinu dobili ili koje su oduvek tu. Mnogo toga ne znamo da cenimo dok bez istog ne ostanemo.

  Dobar jutarnji ritual omogućava kontrolu nad emocijama i fokusiranje na ono što je zaista važno. Na primer napišite tri stvari na koje ćete ustremiti svoje misli i zahvalnost. Pitajte se šta je to što vam je zaista probudilo lepe emocije i naglas izgovarajte stvari za koje ste zahvalni.

  1. Jutarnji ritual omogućava da kombinujete najmoćnije navike

  Ujedinite svoje moćne navike i svorite jaku rutinu koja će voditi čitav vaš dan. Kada rutina pređe u automatsku radnju, na dobrom ste putu. Evo još nekih navika koje su odlične za vaš uspeh i produktivnost, piše Pick the brain:

  -vežba zahvalnosti,

  -postavljanje ciljeva,

  -afirmacije,

  -vežbe,

  -meditacija.

  [preporucene_vesti ids=”115255, 84841, 255018″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE