3 navike koje će vam pomoći da BRŽE OSTVARITE SVOJE SNOVE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  3 navike koje će vam pomoći da BRŽE OSTVARITE SVOJE SNOVE

  Naš život je sastavljen od navika, zato ih moramo mudro birati. Obratite pažnju na stvari koje biste mogli da radite svakoga dana, ili kojima biste mogli da težite kako biste unapredili svoje šanse za uspeh. Iza svake ostvarene osobe stoji dobra strategija stoga krenite ka vašoj smelim korakom.

  1. Planirajte efikasnije

  Kako biste postali odlični u onome što radite treba da vežbate i obučavate svoj mozak za planiranje i poboljšanje analitičke i logičke veštine. Evo vežbe koja će pomoći: napišite ukratko svoj cilj, šta želite. Na primer Želim da završim projekat o…, Želim da odem u Las Vegas, London, Rim, Povećanje prihoda od 3 posto za mesec dana… Sada odgovorite na sledeća pitanja:

  – Koja je najefikasnija strategija da to ostvarim?

  – Koliko mi vremena za to treba i kako taj proces mogu da ubrzam?

  – Ko može da mi pomogne u tome? Da li postoji neko ko je već uspeo to da uradi?

  – Kako mogu da dođem do te osobe?

  – Koliko mi je resursa ( novca, opreme…) potrebno?

  – Kako mogu da dobijem te resurse ukoliko ih nemam?

  1. Dajte više

  Verovatno ste mnogo puta do sada naišli na mišljenje da je davanje kompenzacija za sebe. To je tačno ali takođe postoji nešto prelepo u tome kada ste velikodušni. Davanje treba da doživljavate kao moćnu silu. Veoma je bitno da drugima pomažete ali je još bitnije da dajete. Razmislite o samom konceptu novca, on mora da teče. Kada ste sebični, sujetni i želite ga samo za sebe, vi blokirate protok novca, navodi Addicted2success. Dakle budite velikodušni i uvek vraćajte onoma ko vam je nešto dao. Ukoliko vi imate više neka imaju i drugi. Neka prijateljstvo, ljubav, porodica i blagostanje budu na prvom mestu.

  1. Nađite mentora

  Jedna od najbitnijih stvari na vašem putu ka uspehu jeste da budete sa nekim ko je uspešan i ko je već postigao baš ono što vi želite. Većina tih ljudi će biti 10 ili 20 godina stariji od vas. Kako bismo rekli, oni su već prešli igricu i učili su na svojim i tuđim greškama. Stiv Džobs je bio mentor Marku Cukerbergu, Varen Bafet Bilu Gejtsu, pol Gogen Vinsentu van Gogu… ova lista je veoma duga. Nema potrebe da sami krčite stazu koju je neko već utabao. Iskoristite dragoceno iskustvo. Sačuvajte energiju i život za druge stvari.

  [preporucene_vesti ids=”243668, 243438, 243345″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE