Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obezbeđene finansije za izradu Glavnog projekta sanacije Starog mosta u Zvorniku

    Opština Mali Zvornik finansiraće izradu Glavnog projekta za sanaciju mosta koji spaja to mesto sa Zvornikom u Republici Srpskoj. Posao izrade poveren je Preduzeću za projektovanje i inženjering „Pin“ iz Loznice.
     
    Most je već dugo u lošem stanju, čelična konstrukcija napadnuta je rđom, trotoar na više mesta ima oštećenja i već odavno ga je trebalo obnoviti, što će se dogodine konačno i desiti.
     
    Ćuprija na Drini je poslednji put farbana pre dve decenije, od tada nije ništa značajnije rađeno i rekonstrukcija je neophodna. O obnovi mosta priča se poslednjih nekoliko godina, a dve opštine dogovorile su zajedničku akciju za popravku starog mosta koja je konkretizovana prošlog septembra kada je potpisan memorandum o namerama. Obnova gvozdenog mosta od 81 leta prvi je zajednički projekat dva Zvornika posle dugo godina i prvi od kada nisu u istoj državi.
     
    Stari most, kako ga zovu meštani, izuzetno je važna veza između dva Zvornika. Most kome je pre dve godine vraćeno ime Most Aleksandra Prvog Karađorđevića, sagrađen je 1929. godine. Dugačak je oko 150, a širok sedam metara. Gvozdena konstrukcija teška je 950 tona, a izgradnja je koštala oko 13,5 miliona tadašnjih dinara. Nekada je korišćen za drumski saobraćaj, ali već dugo služi samo za prelazak pešaka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE