Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Merkel: Nema nuklearki, ima posla

    Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da će planirani prekid proizvodnje nuklearne energije u Nemačkoj na kraju stvoriti više radnih mesta nego što će ugasiti.
     
    „Sve u svemu, nova energetska politika otvoriće više radnih mesta nego što će ih ugasiti“, rekla je ona nakon što je francuski nuklearni gigant Areva, nakon nekoliko drugih velikih energetskih kompanija, saopštio da smanjuje broj radnih mesta.
     
    Kancelarka je navela da su saopštenja kompanija „rezultat dugoročnih kretanja i nemaju samo jedan uzrok“. 

    Nakon velike martovske nesreće u Fukušimi, nemačka vlada je odlučila da trajno ugasi osam najstarijih nuklearnih reaktora u zemlji, kao i da do 2022. zatvori preostalih devet.
     
    Dve najveće nemačke energetske kompanije, EON i RWE, navele su odluku Berlina da napusti nuklearnu energiju kao razlog za obimne planove restrukturiranja. EON planira da ukine do 11.000 radnih mesta širom sveta, dok bi RWE mogao da ostane bez 8.000 radnika. Obe grupacije se, takodje, suočavaju sa problemima profitabilnosti svojih postrojenja u zemlji i filijala u inostranstvu. Areva, inače, planira da ukine do 1.500 radnih mesta u Nemačkoj.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE