Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Film Anđeline Džoli u trci za Zlatni globus

    Film Anđeline Džoli „U zemlji krvi i meda“ nominovan je za nagradu „Zlatni globus“ koju dodeljuje Udruženje stranih novinara u Holivudu, prenose strani mediji.

    Rediteljski prvenac holivudske zvezde, koji govori o ratu u Bosni i Hercegovini, nominovan je u kategoriji najbolji strani film u kojoj će se nadmetati sa još četiri ostvarenja. To su kineski film „Cvetovi rata“ (The Flowers of War), belgijski „Dečak sa biciklom“ (The Kid with a Bike), iranski „Razvod“ (A Separation) i španski „Koža u kojoj živim“ (The Skin I Live In).

    I Anđelinin suprug Bred Pit našao se među nominovanim, u kategoriji najboljeg glumca u filmu o bejzbolu „Moneyball“. Nominacije za 69. dodelu nagrada Zlatni globus, koja će se održati 15. januara 2012. objavljene su danas u Los Anđelesu.

    Najviše nominacija, ukupno šest, pobrao je nemi film „The Artist“. Ovaj crno-beli omaž eri nemog filma u Holivudu francuskog reditelja Mišela Azanavisijusa (Mićel Hazanavicius) poneo je, između ostalih, nominacije u kategoriji za najbolju komediju/mjuzikl, najboljeg glumca u komediji/mjuziklu, najbolju sporednu žensku ulogu i najboljeg reditelja.

    Slede ga u stopu drama „The Help“o crnim sluškinjama 60-ih godina u Misisipiju, i porodični film „The Descendants“ sa Džordžom Klunijem u glavnoj ulozi, koji su dobili po pet nominacija.

    Klunijev politički triler „Martovske ide“ dobio je nominacije u četiri kategorije, kao i filmovi „Ponoć u Parizu“ Vudija Alena i „Moneyball“, priča o bejzbolu sa Bredom Pitom.

    Među glumicama u trci za Zlatni globus su Meril Strip (Čelična lejdi), Glen Klouz (Albert Nobbs), Vajola Dejvis (The Help), Runi Mara (Devojka sa tetovažom zmaja) i Tilda Svinton (Moramo da razgovaramo o Kevinu), a kod glumaca pored Breda Pita su Džordž Kluni (The Descendants), Leonardo Dikaprio (J. Edgar), Majkl Fasbender (Shame) i Rajan Gosling (Martovske ide).

    Kada je reč o malom ekranu, najviše nominacija dobile su HBO drama „Boardwalk Empire“, NBC serija „30 Rock“ i Foksova muzička serija „Glee“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE