Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Država nadoknađuje dug u zdravstvu

    Ministar zdravlja Zoran Stanković rekao je danas da je sa Ministarstvom finansija, Vladom Srbije i RFZO, kao i veledrogerijama i proizvođačima lekova, dogovoreno da se dug od 32,3 milijarde dinara nadoknadi, tako što će država preuzeti obavezu servisiranja ugovorenih i stečenih obaveza, kako taj dug ne bi uticao na budžet.
     
    „Tako ćemo obezbediti sasvim normalno funkcionisanje zdravstvene službe u okvirima raspoloživih sredstava“, kazao je Stanković.
     
    On je izrazio zadovoljstvo predloženim budžetom Ministarstva zdravlja za narednu godinu, dodajući da je iznos isti kao i ove, čime će biti obezbeđeno normalno funkcionisanje zdravstvenih službi.
     
    „Zadovoljni smo budžetom u uslovima u kojima živimo i radimo“, rekao je Stanković novinarima u Centru „Sava“.
     
    Na pitanje kada će početi isplata jubilarnih nagrada lekarima, Stanković je odgovorio da je ona već trebalo da počne, da su dostavljeni spiskovi i da se predviđena sredstva isplaćuju.
     
    Prema pisanju medija, srpsko zdravstvo opterećeno je ogromnim dugovanjima, nadležni pominju sumu od oko 32 milijarde dinara, a tačan iznos znaće se posle usaglašavanja u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja (RFZO).
     
    U začaranom krugu dužnika najviše novca zdravstvene ustanove, koje dobijaju sredstva od RFZO-a, duguju proizvođačima i dobavljačima lekova, a, s druge strane, i Fond trpi zbog dužnika koji ne plaćaju obavezne doprinose zdravstvenog osiguranja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE