Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dubrovački Trames projektuje novi grad u Iraku

    Dubrovačka kompanija Trames d.o.o. danas potpisuje ugovor za projektovanje, nadzor i inženjering za projekt pod nazivom „Durrat Samarra“, u prevodu „Biser Samare“.
     
    Radi se o projektu izgradnje novog grada u Iraku. Potpisnici ugovora su Marko Balija, direktor kompanije Trames d.o.o. i Dr. Abdulrahman Fadhil Hamid, investitor. Svečanosti će prisustvovati i Ahmed Abdulah Abed, župan Salahuddina.
     
    O važnosti ovog projekta govori činjenica da je ukupna bruto razvijena površina građevina oko 2 miliona kvadratnih metara, a obuhvata sve sadržaje jednog malog grada poput bolnice, kuća, škole, stambenih zgrada i ostalih infrastrukturnih objekata. Vrednost projekta je oko 200 miliona američkih dolara što je, za poređenje, 1% proračuna Republike Hrvatske.
     
    Potrebno je posebno istaknuti napore i uspeh hrvatske diplomatije pri uspostavljanju ove poslovne saradnje između hrvatskih i iračkih partnera, saopšteno je iz Tramesa.
    Kompanija Trames osnovana je 2001. godine kao društvo s ograničenom odgovornošću. Sedište kompanije nalazi se u Dubrovniku, a podružnice u Zagrebu i Splitu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE