Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hypo se ipak ne povlači iz bivše Jugoslavije


    Hypo Alpe-Adria-Bank AD Beograd zvanično potvrđuje da su tvrdnje u vezi sa povlačenjem poslovanja sa srpskog tržišta u potpunosti netačne. 
     
    Ove informacije su se u medijima pojavile zbog pogrešne interpretacije izjave predsednika izvršnog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, gospodina Gotvalda Kranebitera (Gottwald Kranebitter) o budućem poslovanju Hypo grupe u regionu bivše Jugoslavije.
     
    Istinita informacija je da postoji strateški plan Hypo grupe da se, najkasnije, do kraja 2014. godine pronađe novi vlasnik, kako bi se država Austrija kao trenutni vlasnik, povukla sa ove pozicije. Region jugoistočne Evrope predstavlja veoma važan deo poslovanja Hypo grupe, zbog čega apsolutno ne postoje razlozi sa povlačenje sa ove teritorije.
     
    Hypo Alpe Adria Bank AD Beograd je već prolazila kroz proces promene vlasnika, što ni na koji način nije negativno uticalo na uspešno poslovanje na domaćem tržištu, navodi se u saopštenju. U 2012. godini je planiran nastavak širenja mreže filijala, pri čemu će biti otvoreno još osam novih. Takođe, uspehom na nedavno završenim tenderima, Hypo Alpe Adria banka će finansirati projekte nekoliko javnih institucija tokom nastupajućeg perioda nastaviti da ulaže u projekte korporativne društvene odgovornosti. Svi poslovni planovi Banke su usmereni na dalji razvoj i ostvarivanje, kao i do sada, uspešnih poslovnih rezultata.

    Internet sajtovi SEEbiz i T-portal danas su preneli izjavu predsednika Uprave austrijske Hypo Group Alpe Adrije Gotvalda Kranebitera  da će se ta banka povući iz zemalja bivše Jugoslavije. Kranebiter je kako se navelo, rekao da će podružnice u zemljama bivše Jugoslavije – Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji – početi prodavati sredinom iduće godine, a za njih će tražiti 1,5 milijardi evra.
     
    Kranebiter je prodaju opravdao izjavivši da „stanje ne dozvoljava da se robuje dogmama“, a da je Hypo odlazak sa zapadnog Balkana prioritet dokazuje i Bloombergov proračun prema kojem iznos od 1,5 milijardi evra jedva pokriva knjigovodstvenu vrednost Hypovih banaka u bivšoj Jugoslaviji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE