Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U narednoj godini obilaznica oko Iriga?

    Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je za prvu polovinu naredne godine izgradnju obilaznice oko Iriga i tunela kroz Frušku goru. U toku je izrada projektne dokumentacije i traženje investitora, a važno je naglasiti da postoji interesovanje stranih investitora za ulaganje u taj projekat, navodi on.

    Kroz Irig dnevno prođe čak 20.000 vozila što je kulminirao od kada su zbog radova na putu Novi Sad–Inđija vozila preusmerena na ovaj, inače najfrekventniji srpski put. Od pomenutih 20.000 vozila, čak oko 8.000 su teški kamioni koji prolaskom ovim putem izbegavaju naplatu putarine. Prosta matematika je pokazala – da su svi teški kamioni koji su prošli kroz Irig samo u prethodne tri godine platili putarinu, to bi bilo dovoljno novca da se izgradi i obilaznica oko Iriga i tunel kroz Frušku goru, što je nekoliko miliona evra.

    Predsednik iriške opštine Vladimir Petrović kaže da je „Fruška gora jedini nacionalni park kroz koji dnevno prođe 20.000 vozila, i ako se nastavi ovim tempom, verovatno da to neće biti još dugo“.

    Idejno rešenje obilaznice oko Iriga i tunela kroz Frušku goru postoji još od 23. decembra 1982. godine kao diplomski rad Dušana Sekulskog na Građevinskom fakultetu u Beogradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE