Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tenesi Vilijams na sceni DOB-a

    U utorak 20. decembra u 20h na sceni Velilke sale Doma omladine Beograda biće održana premijera predstave Tenesija Vilijamsa “Staklena menažerija“ u režiji Ane Konstantinović.
     
    Premijera predstave će biti održana okviru projekta “Tenesi Vilijams – 100 godina posle“ kojim se obeležava stogodišnjica rođenja ovog velikog američkog dramskog pisca, koji osim predstave sadrži tribine, izložbe i projekcije filmova posvećene Vilijamsovom radu.
     
    „Staklena menažerija“ je prva uspešna drama Tenesija Vilijamsa, a u današnje vreme u je vidimo u jednom novom izdanju, koje pokušava ne da je aktuelizuje, već da je ogoli do srži i vidi šta je to što tako živo kuca u njoj“, piše u najavi predstave.
     
    “Ovo drama je ljubavna, porodična, psihološka, poetska, socijalna i mnogo više od toga. Ona govori o usamljenim ljudima koji žele da osmisle svoje živote i da opstanu. Udaja, posao, putovanje, novac, prošlost – sve su to iluzije koje ih održavaju u životu ali ih istovremeno od njega udaljavaju“, dodaje se u saopštenju.
     
    Vilijams je u predgovoru drame naveo da u pozorištu želi da vidi istinu, a ne fotografsku kopiju stvarnosti, te tako i ova predstava traga za istinom.
     
    Dramaturg i muzički saradnik je Ana Ðorđević, scenografiju i kostim potpisuje Kaća Todović Krković, a u predstavi igraju Željko Maksimović, Zinaida Dedakin, Katarina Dimitrijević i Miljan Prljeta.
     
    Obeležavanje jubileja poznatog američkog pisca počelo je 2. decembra Izložbom u Američkom kutku u Beogradu “Tenesi Viljams u pozorištu“, zatim je 8. decembra je održana tribina o njegovom stvaralaštvu u Biblioteci grada Beograda, a posetioci Američkog kutka imaju priliku da do kraja decembra pogledaju i filmove “Mačka na usijanom limenom krovu“ (21. decembar 17.30h) i “Noć Iguane“ (27. decembar 17.30h).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE