Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi stanari u „Stepe Stepanovića“ na proleće

    Prve zgrade na lokaciji nekadašnje kasarne „Stepa Stepanović“ na Voždovcu, biće završene u februaru 2012, a prvi stanari moći će da se usele na proleće. Građevinska direkcija Srbije do sada je prodala više od 1.300 stanova, a oko 250 je u proceduri sklapanja ugovora, a Građevniska direkcija Srbije dnevno u proseku proda deset stanova. Cena kvadrata na ovoj lokaciji je od 1.250 do 1.290 evra sa PDV-om.

    „Trenutno se radi 44 objekta, sa 4.616 stanova na svih sedam građevinskih parcela i radovi teku planiranom dinamikom,“ – izjavio je prilikom obilaska gradilišta direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić. Prema njegovim rečima završeni su radovi na fasadama, a u toku su molersko-farbarski i bravarski radovi, postavljanje keramike, tako da je izgrađenost objekata gde je prvo počela gradnje oko 80 odsto. Gradi se i prateća infrastruktura: toplovod, vodovod, kanalizacija, primarne i interne saobraćajnice.

    Svi objekti će trošiti 60 vati po metru kvadratnom, a u svakom stanu biće ugrađeni „delitelji toplote“ koji će omogućiti plaćanje. Svi stanovi od septembra sledeće godine dobiće i energetske pasoše.
     
    „Ovo je jedan najvećih stambenih projekata u ovom trenutku u Evropi, i doprineo je da se u njemu zaposli gotovo 30.000 građevinskih radnika,“rekao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić. Prema njegovim rečima osim gradilišta „Stepa Stepanović“ u Srbiji se izvodi još 250 građevinskih projekata na kojima radi oko 80.000 radnika.

    „Mi smo jedna od retkih zemalja u Evropi koja ima rast građevinskog sektora upravo zahvaljujući ovakvim projektima koje je finansirala Vlada Srbije,“ rekao je Dulić i najavio da će u budućnosti biti još takvih projekata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE