Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Hitna pomoć za životinje na ulicama početkom 2012.

Otkada je keruša Mila, kojoj su prošle godine u naselju Medaković surovo odsečene sve četiri šape, spasena samo zahvaljujući slučajnim prolaznicama, gradska uprava počela je da razmišlja o uvođenju Hitne pomoći koja bi na vreme zbrinjavala povređene životinje.

– „Veterina Beograd” je već u maju primila donaciju Fonda „Mila” – mobilni rendgen aparat za životinje. Nedavno je nabavljeno vozilo Hitne pomoći, a poslednjih dana u toku je završno sređivanje ambulante i nabavka preostale medicinske opreme – kažu u „Veterini Beograd”.

Hitna pomoć radiće na poziv javnih službi i građana u slučajevima povređivanja (slučajnog i namernog) napuštenih i vlasničkih životinja kojima je neophodna hitna intervencija. Služba će pokrivati neophodnu prvu pomoć i transport u polikliniku „Veterine Beograd” koja se bavi lečenjem različitog spektra bolesti životinja. Za vlasničke pse će se pozivati broj pri „Veterini” sa komercijalnom cenom intervencije za vlasnike koju će grad utvrditi.

– Podneli smo inicijativu MUP-u za osnivanje Policije za životinje jer će ona biti služba Policijske uprave Beograd. Pošto ovakva jedinica nije bila predviđena Zakonom o policiji i unutrašnjim uređenjem policijskih formacija, potrebno je da Ministarstvo unutrašnjih poslove donese interne akte kojima će se ustrojiti jedna ovakva služba – kažu u Sekretarijatu za komunalne poslove.

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE