Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kopovi ruše rekorde

    „Elektroprivreda Srbije“ za ovu godinu ispunila je plan proizvodnje struje od 34,98 milijardi kilovat-sati deset dana pre roka. Zato se očekuje da kopovi uglja i elektrane ostvare rekordnu proizvodnju, uprkos tome što su zbog niskog vodostaja hidroelektrane proizvele 12 odsto manje od plana.

    – Zbog suše imali smo manjak električne energije iz hidroelektrana, ali ispunili smo zadatak zbog pouzdanog rada na površinskim kopovima i termoelektranama – kaže Zoran Manasijević, pomoćnik generalnog direktora EPS za tehnički sistem. – Zato smo svim potrošačima omogućili nesmetano snabdevanje. To je dokaz da su se ulaganja u modernizaciju i remonte EPS isplatila.

    U odnosu na godišnji plan, termoelektrane na ugalj do četvrtka su proizvele devet odsto više od bilansa, što je u poređenju sa prošlom godinom povećanje od 14,5 odsto. Tako su termoelektrane „Nikola Tesla“ i „Kostolac“ i rudarski basen „Kolubara“ ostvarili maksimalne rezultate u ovoj godini. Sa ovim je i potrošnja premašila bilans za 1,1 odsto
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE