Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zaposleni odbranili Centar za žita

    Zaposleni u Centru za strna žita u Kragujevcu sprečili su danas licitaciju za prodaju pokretne imovine te institucije, blokirajući prilaz mašinama.
     
    Time je, sudskom odlukom, trebalo da bude namiren dug od 5,5 miliona dinara za građevinske radove preduzeću „Ilić“ iz Ćićevca, koje je pre 12 godina izvodilo radove na rekonstrukciji upravne zgrade Centra.
     
    Zaposleni su blokirali kapiju parkinga na kojem su popisane mašine i mehanizacija.

    Sudski izvršitelji su privremeno odložili licitaciju, te se desetak kupaca razišlo.

    Predsednik samostalnog sindikata u Centru za strna žita Blagoje Kovačević kaže da će zaposleni sprečiti svaku prodaju pokretne imovine.

    Zaposleni tvrde da prodaju neće dozvoliti, jer, kako kažu, reč je o dugu države i resornog ministarstva, a ne te ustanove, koja više od dve godine ima problema u poslovanju.

    „Na insistiranje zaposlenih juče nam se nakon susreta za čelnicima lokalne uprave obratila predstavnica Ministarstva prosvete i nauke i, sudeći prema njenom stavu, ima nagoveštaja da bi problem mogao da počne da se rešava“, rekao je Kovačević.

    On je naveo da treba rešiti problem prodaje imovine Centra, odnosno deblokade računa za ukupan dug od 11 miliona dinara i konačno rešiti status te naučno-istraživačke ustanove koja postoji 113 godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE