Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stefan Milenković profesor na FMU u Beogradu

    Proslavljeni violinista Stefan Milenković postaće 26. decembra gostujući profesor Fakulteta muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu, na kojem je diplomirao 1995. godine kao najmlađi student u istoriji te ustanove.
     
    Milenković će 26. decembra zvanično potpisati Ugovor sa FMU o angažovanju u statusu gostujućeg profesora, na osnovu Odluke Senata Univerziteta umetnosti, a na predlog FMU. Ovih dana Milenković je nastupao sa Beogradskom filharmonijom, u okviru njene turneje u Italiji. 

    Nekadašnje čudo od deteta, Milenković je privukao pažnju još kao petogodišnjak, kada je prvi put nastupio sa orkestrom, dok je sa sedam godina osvojio glavnu nagradu na Međunarodnom violinističkom takmičenju “Jaroslav Kozian”, što mu je otvorilo mnogobrojne pozive za koncerte u više od 30 zemalja. 

    Kao desetogodišnjak je bio pozvan da nastupi na božićnoj proslavi u Beloj kući pred tadašnjim američkim predsednikom Ronaldom Reganom, a dva puta je nastupao i pred papom Jovanom Pavlom Drugim. 

    Kao 16-godišnjak, već je imao hiljaditi koncert. Nekoliko godina predavao je na Džuliardu u Njujorku, a potom je postao i vanredni profesor violine na Univerzitetu u Ilinoisu. 

    Sarađivao je sa najvećim svetskim orkestrima i čuvenim dirigentima, a dobitnik je niza nagrada i priznanja. Između ostalog, 2002. proglasen je u Beogradu za “Umetnika 20. veka”, a poznat je i po humanitarnim aktivnostima. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE