Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prepovijanje beba ponovo u trendu

    Stara praksa prepovijanja novorođenčadi ponovo postaje popularna u Britaniji, prvi put posle 50 godina, prenosi Rojters.
     
    Trend čvrstog prepovijanja beba doveo je i do porasta potražnje pamučnih pelena i tkanina za prepovijanje za 61 procenat u proteklih godinu dana, saopštila je robna kuća “Debenhams”.

    “Vidimo povratak tradiconalnim vrednostima. Mušterije koje su nekad odbacivale ovu praksu kao ‘staromodnu’ sada je preispituju”, navodi se u saopštenju.
     
    Prepovijanje datira još iz stare Grčke ali je postalo “pase” krajem 50-ih godina prošlog veka kada su majke počele da svoje bebe oblače u komotniju odeću koja im je omogućavala slobodu pokreta.

    “S ozbirom da moderna istraživanja hvale prepovijanje, to samo podstiče potražnju. Mi verujemo i da je potražnja delom i reakcija na recesiju i želju da se vratimo sređenijim vremenima”, navodi se u saopštenju “Debenhamsa”.

    Stručnjaci sad tvrde da prepovijanje može da uteši bebu i pomogne joj da bolje spava, ali upozoravaju majke da ne prepovijaju previše čvrsto svoju decu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE