BIZLife lista “30 ispod 30”: Oliver Šarov, politika (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Oliver Šarov je viši politički savetnik za ekonomsku politiku i trgovinu u Ambasadi Kraljevine Holandije u Beogradu. Rođen je 8. novembra 1989. u Dubrovniku. Od svoje pete godine živi u Holandiji. Studirao je evropsku i međunarodnu politiku na Univerzitetu u Mastrihtu, u Holandiji.

Živi u Beogradu od 2015. godine, kada je stupio na dužnost kao ekonomski savetnik u Ambasadi Velike Britanije, gde je bio zadužen za ekonomsku politiku i strateško usmeravanje donorske bilateralne podrške vlade Velike Britanije za ekonomske reforme u Srbiji. Pre toga je radio u Stalnom Predstaništvu Kraljevine Holandije pri Evropskoj Uniji u Briselu i u Delegaciji Evropske Unije u Beogradu. U avgustu 2017. je stupio na dužnost kao viši politički savetnik u Ambasadi Kraljevine Holandije.

Tečno govori holandski, engleski i srpski, a služi se nemačkim i francuskim.

Motivacija

„Pronalazim motivaciju u sitnim detaljima svakodnevnice. Duboko verujem u značaj posvećenosti trenutku, bez suviše razmišljanja o prošlosti ili budućnosti. Zato se trudim da se posvetim najboljem mogućem rezultatu koji mogu da postignem u datoj situaciji i da maksimalno uživam u sitnim detaljima; bio to proces dolaženja do željenog rezultata na poslu, ukus vina koje pijem, jelo koje jedem, društvo, miris lipa u vazduhu – šta god. Motivaciju dakle pronalazim gde god ju sretnem.”

Podrška

„Imam veliku sreću da imam veliku podršku ljudi u mom životu i svako od prijatelja me podržava na svoj način. Međutim, ako bih morao da biram, igrom slučaja bih izabrao četiri žene! Pre svega je to moja majka, koja je primer jedne mudre, snažne, pravedne i nežne osobe koja je uvek tu da me posavetuje i podrži. Tu je i moja devojka Ana, koja me svakodnevno podržava u nameri da postanem bolji čovek. Moja drugarica Sanja, koja uvek zna da me oraspoloži i opusti, i ubaci dozu pozitive i opuštenosti. Last but not least, tu je i moj pas, Ćufta! Lutalica koju smo usvojili sa ulice i koja je oličenje čiste ljubavi i sreće!“

Cilj

 „Upravo zbog filozofije da što više živim u sadašnjosti, mislim da u ovom trenutku baš nemam konkretan i zacrtan cilj. Možda je to i zato što sam trenutno prilično zadovoljan svojim životom. Naravno, uvek se trudim da se poslovno usavršim i da sebi konstatno podižem lestvicu. Ali na ličnom planu želim samo još više da uživam u životu – jedan je! Zato planiram da se bavim fotografijom, da naučim više o vinima, da putujem, položim za upravljanje brodovima i još mnogo drugih stvari koje me zanimaju.“

Izvor: BIZLife magazin