Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktor „Transnafte“: Povećanje transporta nafte za trideset odsto

    Javno preduzeće „Transnafta“ očekuje da će posle završetka modernizacije rafinerije u Pančevu, od 2013. godine biti povećan transport nafte naftovodima tog preduzeća za 30 odsto, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor „Transnafte“ Srđan Mihajlović.
     
    Završetkom investicionog programa u Rafinerije nafte Pančevo, koja će obezbediti kvalitetnije i dovoljne količine derivate za srpsko tržište, povećaće se i transport nafte, jer su sada ograničene količine nafte koja se može preraditi u toj rafineriji, rekao je Mihajlović.

    On je je najavio da će se to preduzeće, koje se bavi transportom i skladištenjem nafte, od sledeće godine baviti i veleprodajom nafte i naftnih derivata, podsetivši da je zaključkom Vlade „Transnafta“ od Vojske Srbije i Ministarstva odbrane preuzela pet skladišnih kapaciteta, koji treba da se stave u funkciju i tržišni okvir.

    Ti skladišni kapaciteti će povećati konkurenciju i kvalitet derivata na domaćem tržištu, omogućiće da cena derivata u Srbiji bude kao u zemljama regiona i da se tržište produbi i proširi, ocenio je on i najavio da će sledeće godine biti stavljeno u funkciju skladište Ledinci, kapaciteta oko 130.000 kubika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE