Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uspešno poslovanje „Elektovojvodine“

    – Poslovni rezultati s kojim će „Elektrovojvodina“ završiti ovu godinu biće izuzetno dobri i  bićemo spremni da ravnopravno s drugim partnerima učestvujemo na slobodnom tržištu električnom energijom u Srbiji – rekao je na konferenciji za novinare direktor „Elektrovojvodine“ Tihomir Simić. – Već devetomesečni obračun pokazuje dobro poslovanje jer je zabeležena dobit od oko 700 miliona dinara, što je prvo pozitivno poslovanje posle četiri godine.

    Po njegovim rečima,  dug „Elektrovojvodine“ za distribuciju električne energije je, prilikom njegovog dolaska na mesto direktora, bio oko 1,5 milijardi dinara, a sada nema dugovanja prema Elektroprivredi Srbije nema. Naime, pre četiri godine „Elektrovojvodina“ je na račun EPS-a prebacila četiri milijarde dinara, a pre godinu dana je s EPS-om potpisan ugovor o postepenom vraćanju tog novca, koji će u celosti biti usmeren ka novim investicijama.

    Smanjeni su i gubici „Elektrovojvodine“ zbog neovlašćene potrošnje struje. Tako je ove godine naplaćeno oko 500 miliona dinara, odnosno za toliko je smanjen gubitak po tom osnovu, a taj trend će se, po Simićevim rečima, i nastaviti. On je istakao da je to među najvažnijim zadacima pošto će novac biti ulagan u modernizaciju i razvoj.

    Dobri rezultati zabeleženi su i kod naplate električne energije jer „Elektrovojvodina“, koja snabdeva oko 920.000 potrošača, ima veoma visok stepen naplate koji iznosi nešto više od 97 odsto. Zahvaljujući visokom stepenu naplate, kao i uvođenju savremenih metoda poslovanja i povećanju odgovornosti zaposlenih, iduće godine „Elektrovojvodina“ će investirati oko 1,9 milijardi dinara u kapirtalne projekte. Od toga će 1,5 milijardi biti uložena u redovno održavanje kapaciteta, a ostatak u izgradnju objekata od posebnog značaja.
     
    Ana Marković

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE