Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Socijalno neprofitni stanovi za 80 porodica u Bloku 61

    Ključeve vlasnicima 80 socijalno neprofitnih stanova u Vojvođanskoj ulici, u novobeogradskom Bloku 61, uručili su danas član Gradskog veća Zoran Kostić i direktor Agencije za investicije i stanovanje, Marko Blagojević.
     
    Objekat u Bloku 61 ima ukupnu površinu 9.346 kvadratnih metara, 80 stanova, 14 lokala i garažu sa 44 parking mesta.
     
    U 2008. godini počela je izgradnja prvih socijalno-neprofitnih stanova i do danas su podignuta tri objekta sa 270 stanova.
     
    Kostić, koji je i predsednik Stambene komisije grada Beograda, rekao je da je to nastavak projekta izgradnje socijalno-neprofitnih stanova koji je započet 2003. i da svake godine stotinak porodica na taj način rešava stambeno pitanje.  Prema njegovim rečima, vlasnici stanova konkurisali su još 2007. godine, kada je raspisan konkurs za prodaju 1.000 stanova, a ove godine raspisan je konkurs za prodaju još 1.050 stanova.
     
    Kostić je istakao da je cena kvadrata stana u toj zgradi 1.052 evra bez PDV-a.

    – Iz Ministarstva finansija potvrdili su nam da će Predlog izmena zakona o PDV-u biti danas na dnevnom redu sednice Vlade Srbije – rekao je Kostić, dodajući da će se taj predlog već u januaru naći i na sednici republičkog parlamenta.
     
    Kostić je izrazio očekivanje da će svim kupcima neprofitnih stanova PDV biti odmah vraćen.
     
    – Investiciona vrednost objekta u Bloku 61 iznosi 640 miliona dinara – rekao je Blagojević, podsetivši da je za izgradnju prvih 270 neprofitnih stanova utrošeno više od dve milijarde dinara.
     
    Blagojević je rekao da će do kraja naredne godine biti završeno još 730 socijalno-neprofitnih stanova, a da će ukupan projekat izgradnje 2.050 stanova koštati, kako je procenjeno, više od 15 milijardi dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE