Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bizlife „Izjava godine“ – Nikola Kojo o stanju nacije

    Kako neko ko se rodio posle završenih svih ratova može da mrzi, na primer, Hrvate? Nije ni bio u Hrvatskoj, ni letovao na Jadranu, ni išao na utakmice protiv Dinama i Hajduka. Ali nije samo ni u međunacionalnoj mržnji stvar. Čitam o maltretiranju i vezivanju pertli oko vrata osmogodišnjim devojčicama u školi. Pa gde je tu to srpsko viteštvo o kojem nam seru decenijama? Gde su tvorci i korisnici „nebeskog naroda“ da stanu pred te mlade ljude i kažu da su sve to neviteške akcije nedostojne nebeskog naroda? Nema ih. Nema ih u skupštini, nema ih u zaboravljenom obrazovnom programu, nema ih u crkvi, a nažalost, nema ih ni u kući. Bojim se da je i moja generacija roditelja podbacila. Da li je podbacila jer je svoje najlepše godine provela pijući benzin, ponižavajući se po redovima u ambasadama, ratujući s komšijama i celim svetom, ne znam. Znam samo da je vreme da se tome stane na put. Svako u svojoj kući, sa svojim detetom. Tačno je da smo kao ovce koje stanu u red za klanje naučeni da gubimo teritorije, ljude, komšije, dostojanstvo… Mehanizam gubljenja i letargija. Nedostatak želje da se bilo šta promeni. Mislim da je kucnuo zadnji čas da se trgnemo i spasemo glave svoje dece i njihove dece i svih generacija koje dolaze.“

    Nikola Kojo izjavio je ovo 27. oktobra, a prema glasovima posetilaca Bizlife portala ovo je Izjava godine. Anketa je obavljena na Facebook strani našeg portala, a Kojina izjava o stanju nacije odnela je ubedljivu pobedu sa 661 glasom.

    Mišljenje Zorana Kostića Caneta, frontmena legendarne beogradske grupe Partibrejkers, o vaspitanju današnje omladine zauzela je drugo mesto. Cane je 21. novembra izjavio: „Nikad ne bih voleo da rastem u ovom vremenu. Život ti je dat pa se ti pokaži, ali je teško. Srbija ne voli svoju decu. Postoje tri vrste dece. Deca čiji su roditelji nosioci sistema, onda deca koja opslužuju taj sistem i treća klasa dece koja će biti nepodobna za sistem. Biće potencijalni neprijatelji, jer sistem ne može da ih nahrani i ne može da se stara o njima. Ovi što nas zezaju, verovatno će i njihova deca da zezaju našu, o tome se radi. To su takve stvari, ali nećemo se dati jer mi smo organski, a oni društveno modifikovani.

    Ko me pita šta mislim o suživotu, ja ga pošaljem u sukurac. Ljudi žive, a ne su-žive„, izjava je čuvenog književnika i scenariste Abdulaha Sidrana iz ovog meseca, koja mu je donela treće mesto u našoj anketi za izjavu godine.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Youtube screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE