Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uži izbor za Vitalovu nagradu

    Žiri Vitalove nagrade za književnost „Zlatni suncokret“ odabrao je danas četiri naslova u uži izbor za nagradu koju šesnaesti put dodeljuje fabrika „Vital“ iz Vrbasa.

     
    Žiri Vitalove nagrade u sastavu Jovan Zivlak (predsednik), Nikola Strajnić i Vladimir Gvozden održao je četiri sednice i nakon razmatranja naslova iz šireg izbor je odabrao četiri kandidata za nagradu.
     
    U užem izboru su pripovetka Dejana Tiaga Stankovića „Odakle sam bila, više nisam“ i tri romana: Uglješe Šajtinca „Sasvim skromni darovi“, Krste Popovskog „Ej“ i Branka Čankovića „20 sati“.
     
    Žiri se opredelio za četiri prozne knjige koje na umetnički uobličen način govore o našem vremenu, o politici života i posrednim i neposrednim društvenim silama koje ga oblikuju, naveo je u saopštenju predsednik žirija Zivlak. Reč je o četiri vredne pripovedačke knjige koje sa umetničkom doličnošću i sugestivnošću tumače i imaginiraju svet našeg vremena i sudbine pojedinaca.
     
    Žiri će saopštenje o dobitniku Vitalove nagrade predočiti javnosti najkasnije do prve polovine februara 2012. godine.
     
    Nagrada se dodeljuje za najbolju knjigu na srpskom u žanrovima romana, pripovetke, poezije, književne kritike, eseja i književne publicistike, objavljenu u toku prethodne godine.
     
    Dobitniku nagrade pripada novčani iznos, kao i štampanje nagrađene knjige.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE