Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RRA će preduzeti mere za rešavanje problema na TV Avala

    Republička radiodifuzna agencija (RRA) najavila je danas da će preduzeti mere iz svoje nadležnosti za rešavanje problema u Televiziji Avala, na kojoj zaposleni tri sedmice štrajkuju zbog neisplaćenih zarada.

     
    Kako se navodi u saopštenuju RRA, Savet Agencije će, počevši od sutra, obaviti razgovore sa predstavnicima vlasnika TV Avala – firmom Grinberg invest (Greenberg) iz Austrije, Dankom Đunićem, Željkom Mitrovićem i Ekonomskim institutom iz Beograda.
     
    RRA će razgovarati i sa predstavnicima menadžmenta i štrajkačkog odbora te medijske kuće, kako bi TV Avala što pre nastavila sa emitovanjem programa u skladu sa izdatom dozvolom, navodi se u saopštenju.

     
    Članovi Saveta RRA su na današnjoj sednici razgovarali sa direktorkom TV Avala Bojanom Lekić, koja je Savet upoznala sa finansijskom situacijom na toj televiziji i merama za njeno prevazilaženje. Te mere je, po rečima Lekićeve, trebalo da daju rezultat do kraja 2011. godine.
     
    Televizija Avala jedna je od pet komercijalnih TV stanica koje u Srbiji imaju dozvolu za emitovanje na celoj teritoriji zemlje. Zaposleni na TV Avala počeli su štrajk 22. decembra zahtevajući isplatu četiri i po zarade za zaposlene i pet zarada za honorarne saradnike.
     
    Novinarska udruženja podržala su štrajk na TV Avala i pozvala vlasnike te televizije – Željka Mitrovića, biznismena Danka Đunića, Ekonomski institut i austrijsku firmu „Grinberg invest“ – da udovolje zahtevima zaposlenih.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE