Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi kupuju italijanski Ferretti

    Kineski proizvođač teške mehanizacije za 374 miliona evra obezbediće većinski udeo u dugom opterećenom italijanskom proizvođaču luksuznih jahti „Ferretti Group“, objavile su danas dve kompanije.

    „Shandong Heavy Industry Group“ i njena podružnica grupa „Weichai“ postigle su dogovor s poveriocima Ferrettija o kupovini 75-procentnog udela u italijanskoj kompaniji, kojoj će to omogućiti restrukturiranje dugova, navodi se u saopštenju. U sklopu tog sporazuma „Royal Bank of Scotland“ i „Strategic Value Partners“ takođe će ući u akcionarsku strukturu italijanskog proizvođača jahti s udelima od po 12,5 odsto.

    Predsednik upravnog odbora italijanske grupe Norberto Fereti izrazio je zadovoljstvo sporazumom o dokapitalizaciji, koji će italijanskoj kompaniji osigurati 178 miliona evra ulaganja u akcije i 196 miliona evra za potrebe finansiranja duga.

    „Shandong“ je proizvođač komercijalnih vozila, građevinskih mašina i mašina za industriju a u narednih pet godina namerava da razvije i poslovanje s jahtama, najavio je predsednik upravnog odbora Tan Ksuguang. Potražnja za luksuznim jahtama u Kini raste budući da bogati traže nove načine kako bi pokazali svoje bogatstvo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE