Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Hrvatski Telekom“ najavio otpuštanje 450 radnika

    Najveća hrvatska telekomunikaciona kompanija „Hrvatski Telekom“ (HT) koja je u većinskom vlasništvu nemačkog “Dojče telekoma“ saopštila je danas da će u okviru programa restrukturiranja smanjiti broj zaposlenih za oko 450 radnika, okrivivši za to trenutne tržišne uslove.
     
    Otkazi će biti uručeni zbog novih trendova na telekom tržištu, novih, okolnosti poslovanja, smanjenja prihoda i celokupnog telekomunikacionog tržišta u zemlji, rasta konkurencije, izmene propisa i „smanjene kupovne moći u Hrvatskoj“, objavljeno je na sajtu “Hrvatskog telekoma“.
     
    Otpušteni radnici primiće prosečnu otpremninu od oko 48.000 evra (360.000 kuna) bruto, što je kako se navodi, u proseku šest puta veći iznos od zakonom propisanog. „Dojče telekom“ u HT ima udeo od 51 odsto u HT, koji trenutno zapošljava 5.951 radnika, podseća agencija AFP.
     
    Privreda Hrvatske, koja treba da postane članica EU 2013, uglavnom je bila u recesiji od 2009. Hrvatska centralna banka je 2011. zabeležila skroman privredni rast od 0,5 odsto, dok je Svetska Banka za 2012. prognozirala negativan rast od jedan odsto. Poslednji podaci o zaposlenosti iz novembra prošle godine pokazali su da u Hrvatskoj ima 17,9 odsto nezaposlenih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE