Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Javni pozivi poljoprivrednicima

    Poljoprivrednicima sa područja Skupštine grada Kragujevca upućena su tri javna poziva – za nabavku mineralnog đubriva za prolećnu prihranu ratarskih kultura, kao i za čuvanje i uzgoj priplodnih junica i priplodne jagnjadi. 

    Na današnjoj konferenciji za novinare, Zoran Kostadinović, direktor Direkcije za robne rezerve, rekao je da će Direkcija obezbediti oko 450 tona azotnog mineralnog đubriva  za prolećnu setvu. 

    Zainteresovani poljoprivrednici mogu da računaju na 200 do 2.000 kilograma đubriva, u zavisnosti od toga koliko hektara obrađuju, a preuzeto đubrivo razdužiće isporukom merkantilne pšenice roda 2013. godine po povoljnim paritetima koji će uskoro biti saopšteni. Kako kaže Kostadinović, stočarima će biti  ponuđene 92 priplodne junice i 1.202 priplodna jagnjeta. Uslov koji treba da ispuni svako ko želi da na ovaj način uveća svoj stočni fond je da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo, da živi u selu na području grada Kragujevca, da nema neizmirenih obaveza prema budžetu grada Kragujevca i da poseduje odgovarajuće kapacitete za uzgoj i smeštaj junica. odnosno jagnjadi.

    Rok za prijavu je 27.januar a obrazac zahteva zainteresovani mogu da preuzmu u Odeljenju za poljoprivredu grada Kragujevca, odnosno u Direkciji za robne rezerve u zgradi Doma sindikata, na četvrtom spratu. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE