Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlasnici Avale uveravaju da će rešiti probleme

    Vlasnici beogradske televizije Avala danas su na sastanku sa Republičkom radio-difuznom agencijom (RRA) najavili da će u naredna dva meseca rešiti probleme zaposlenih u toj televiziji, koji tri nedelje štrajkuju zbog neisplaćenih plata.

     
    Vlasnici TV Avala Željko Mitrović, Danko Đunić i Johanes Kraus su nakon tročasovnog sastanka sa RRA pozvali zaposlene da obustave štrajk i omoguće emitovanje programa. Kako su vlasnici rekli nakon sastanka, TV Avala od sutra će dobiti novog direktora i glavnog i odgovornog urednika – Dušana Pančića.
     
    „Novi direktor i glavni i odgovorni urednik mora biti „apsolutno odgovoran“ za emitovanje programa i kontrolisati režiju“, rekao je Mitrović novinarima nakon sastanka.
     
    Mitrović je dodao da štrajkači imaju pravo da nastave štrajk uz minimum procesa rada, ali da ne mogu da kontrolišu režiju.
     
    Novinarima je nakon sastanka podeljeno saopštenje u kome piše da su vlasnici TV Avala obavestili članove Saveta RRA da su prihvatili zahteve štrajkača.
     
    Kako je navedeno, oni su prihvatili da počnu socijalni dijalog, da zaostali doprinosi zaposlenima budu uplaćeni tokom sutrašnjeg dana, kao i da do 1. februara zaposlenima isplate jednu i po zaradu, a još dve plate do 1. marta.
     
    Vlasnici su prihvatili zahtev i da niko od štrajkača ne snosi disciplinske posledice zbog štrajka.
     
    Mitrović je rekao i da razume „veoma tešku socijalnu situaciju zaposlenih“ predloživši u šali da i suvlasnici stupe u štrajk pošto im se, kako tvrdi, duguje mnogo više nego radnicima. On je rekao da je 20 do 30 miliona evra uloženo u Avalu za njen normalan rad.
     
    I druga dva vlasnika, Đunić i Kraus, pozvali su zaposlene u TV Avala da obustave štrajk i poručili da čine sve da ispune njihove zahteve.
     
    Predsednik Saveta RRA vladika Porfirije potvrdio je da je RRA „dobila čvrsta uveravanja“ vlasnika Avale da će u naredna dva meseca ispuniti obaveze prema zaposlenima i rešiti sve probleme. Porfirije je naveo da bi račun TV Avala od sutra trebalo da bude u potpunosti deblokiran.
     
    „Očekujemo da novi menadžment uspostavi kontrolu nad emitovanjem programa, ali uz poštovanje prava na štrajk“, rekao je vladika.
     
    Porfirije je rekao i da su uveravanja vlasnika doprinela da se izbegne najgori mogući scenario, to jest, ukidanje dozvole za emitovanje programa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE