Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putinov izborni program na Internetu

    Ruski premijer Vladimir Putin na novootvorenoj internet stranici www.putin2012.ru izneo je program kampanje pod nazivom „Vladimir Putin 2012“ u kome navodi da je otvoren za kritiku, reforme i dijalog.
     
    Stranica je interaktivna, laka za korištenje, a osim pohvala, podrške i želja, na sajtu su necenzurisani i zahtevi za Putinovu ostavku.
     
    Putin piše da ono što započne – ili dovede do logičnog kraja ili izvuče maksimum mogućeg. On smatra da će mu u tome pomoći program od šest tačaka. Mnoge teme su stare: suzbijanje siromaštva, korupcije ili modernizacija privrede.
     
    U programu kampanje piše: „Politička stabilnost obezbedila je period privrednog rasta“. Broj Rusa koji žive ispod granice siromaštva je prepolovljen. Plate i penzije su porasle, nezaposlenost je opala, a stopa nataliteta od 2000. godine porasla je za 40 odsto, prenosi Radio „Dojče vele“.
     
    „Baš tako treba nastaviti“, poruka je programa u kome se akcenat stavlja na socijalne poduhvate.
     
    Ima dosta i opštih rečenica poput „Rusija će postati zemlja u kojoj se može udobno živeti i u kojoj se mogu podizati deca i unuci“. Ali, konkretnih obećanja skoro da nema.
     
    U četvrtak je jedan kratak pasus izazvao najviše udarnih vesti – Putin je kritikovao organe bezbednosti i njihovu „tendenciju ka preteranoj represiji“.
     
    „Takva situacija deformiše društvo i čini ga moralno nezdravim. Čitav sistem bezbednosnih institucija mora biti razmotren“, napisao je Putin.
     
    Premijer u svom programu ukazuje na „Sveruski narodni front“ koji se formira na njegovu inicijativu i u koji je stupilo više stotina organizacija i pokreta. Isključivo uz pomoć fronta hoće da postane treći put predsednik. Nasuprot tome, Vladimir Putin svoju partiju Ujedinjenu Rusiju, ne pominje nijednom rečju. Loš imidž stranke, koja je izgubila mnogo glasova na parlamentarnim izborima i koju je narod prozvao „partijom lopova i prevaranata“, očito je i dalje prisutan.
     
    Lilja Ševcova, vodeći politički stručnjak iz moskovskog Centra Karnegi kaže da ono što Putin obeća trebalo bi prihvatiti sa dozom opreza ili sa humorom.
     
    „Ruski premijer je pragmatičar koji pokušava da izbjgne svaku odgovornost za svoje odluke. Njegov izborni program biće slovo na papiru, baš kao i prethodni“, kaže Ševcova.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE