Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Volkswagen planira da postane većinski vlasnik Porsche-a

    „Volkswagen“ koji poseduje 49,9 procenata „Porsche“-a, najverovatnije će obezbediti 50,1 odsto udela u proizvođaču čuvenog modela „Porsche 911“ za 3,9 milijardi evra u 2012. godini, navodi nedeljnik „Spiegel“.

    „Porsche“ je suočen sa velikim dugovima nakon što je pokušavao da se udruži sa Volkswagenom, i „Spiegel“ ističe da su premošćene dve najveće prepreke na tom putu.

    „Volkswagen“ će izbeći da plati više od milijardu evra poreza za kompletiranje ugovora pre 2014. godine osnivanjem holding kompanije za kupovinu i zadržavanjem udela u vlasništvu „Porsche“-a, piše list. Volkswagen će takodje ispuniti „Porsche“-ove zahteve da ostane nezavisna kompanija i posle potpisivnja ugovora, prepuštajući proizvođaču sportskih automobila kontrolu nad invesicijama i modelima, navodi „Spiegel.“

    „Porsche“ je na spektaklurana način pokušao da preuzme VW 2008. godine kreditnim zauduženjem, ali je taj pokušaj propao i sada se proizvođač luksuznih kola našao u situaciji da ga spasava upravo „Volkswagen.“
    Eventualna integracija „Porschea“ će pomoći Volkswagen-u da ostvari ekonomske ciljeve kompanije i da obezbedi pristup profitu od „Porscheovih“ operacija. Ipak, „Porsche“ mora najpre da popravi ukupnu finansijsku situaciju.

    Gubitak „Porschea“ se procenjuje na oko 6,34 milijardi evra, koji bi se delom mogao namiriti Inicijalnom prodajom akcija (IPO).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE