Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Dobili struju posle 18 dana

Oko 50 domaćinstava u selima Strešak, Kruševa Glava i Sekirje u brdsko-planinskom delu opštine Vranje, dobili su struju nakon 18 dana, rekao je šef Dispečerske službe Elektrodistribucije Vranje Vladan Veljković.

Domaćnistva su bez struje ostala na Božić, kada je zbog snežne oluje pregoreo transformator u trafo-stanici kod sela Kruševa Glave, a koji zbog težine od oko pola tone nije mogao ranije da se dopremi kroz zavejane puteve, kazao je agenciji Beta Veljković. Prema njegovim rečima, put je raščišćen teškom mehanizacijom, a sneg je napadao do 1,5 metara visine.

Sneg u vranjskom kraju od utorka uveče neprekidno pada i dalje prouzrokuje ispadanja i kvarove na dalekovodima, ali da nema ozbiljnijih problema u snadbevanju električnom energijom.

Problema sa strujom trenutno imaju stanovnici velikog broja sela u opštini Prijepolje. Dva dalekovoda u opštini Prijepolje od noćas su bez napona pa je u prekidu snabdevanje strujom velikog broja sela. Uzrok havarija je obilni sneg koji pada u tom delu Srbije.

U pogonu Elektrodistribucije u Prijepolju agenciji Beta je rečeno da su ekipe već na terenu i da rade na lociranju kvarova.

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE