Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Veternarska služba pod patronatom opštine

    Nakon poništavanja privatizacije, Veterinarska stanica u Inđiji će ponovo biti pod patronatom opštine Inđija. Novi status ove važne javne službe biće definisan u narednih mesec dana.
     
    Opština je donela sve potrebne zaključke, ostalo je da Vlada Republike Srbije na sednici planiranoj za četvrtak donese odluku o prenosu udela Republike Srbije u osnovnom kapitalu Veterinarske stanice na opštinu Inđija. Time će lokalna zajednica biti vlasnik 52 odsto akcija Veterinarske stanice. Ovo je bio povod da Goran Ješić, predsednik opštine Inđija, u ponedeljak održi konferenciju za novinare.
     
    – Prvi i za sada jedini u Srbiji uspeli smo da uradimo ovaj posao i Veterinarsku službu vratimo pod okrilje opštine. Time smo sprečili mogućnost da ljudi ostanu bez posla, ali i da imamo onaj osnovni nivo zoo-veterinarske zaštite na teritoriji opštine Inđija. U narednih mesec dana formiraćemo javnu ustanovu Veterinu Inđije koja će pored poslova koje su do sada radili, preuzeti i određene poslove koje je obavljao „Komunalac”, poput zbrinjavanja pasa lutalica, ali i deretizaciju, kao i neke druge poslove koji će biti plaćeni  iz budžeta opštine Inđija, rekao je inđijski predsednik Goran Ješić.
     
    Veterinarska stanica će 90 odsto prihoda ostvarivati na tržištu pružanjem veterinarskih usluga i prodajom stočne hrane, što je i do sada radila dok će na ime subvencija manji deo stizati iz opštine.
     
    – Očekujem da će naša Veterinarska stanica u narednih godinu dana biti najveća u Sremu, kako na korist zaposlenih tako i opštine Inđija. Narednih dana održaćemo sastanak sa zaposlenima u ovoj službi, predočiti im planove, zajedno ćemo sagledati njihove obaveze nastale u postupku privatizacije, razgovaraćemo sa njihovim poveriocima, „Žitosremom”, Veterinarskim institutom, „Rajfajzen” bankom, o reprogramu obaveza. U budžetu za ovu godinu planirali smo određena sredstva za podizanje kapaciteta Veterinarske stanice, rekao je Goran Ješić, predsednik opštine Inđija na ovonedeljnoj konferenciji za novinare, a prenose „Sremske novine”.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE