Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RRA oduzima dozvolu TV Avali?

    RRA pokrenula je postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije Televiziji „Avala“ zbog kašnjenja u plaćanju obavezne naknade za emitovanje programa.

    Postupak je u toku i ukoliko želi da ostane na medijskom tržištu Televizija „Avala“ mora najkasnije do aprila da plati svoje obaveze. Zbog kašnjenja u plaćanju obaveza opomenuta je i Televizija „Pink“.

    „Mi proceduru za oduzimanje licence pokrećemo nakon dva meseca neplaćanja. Prvi mesec tolerišemo, zbog teške ekonomske situacije i problema u medijima, ali ako se to nastavi i dalje odmah pokrećemo postupak“, kaže zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

    On, međutim, nije želeo da iznese podatak o ukupnom dugovanju TV „Avale“ jer, kako kaže, veruje da to ne bi mnogo pomoglo televiziji.

    Ipak, ako se zna da televizije sa nacionalnom frekvencijom mesečno plaćaju oko 4,5 miliona dinara za emitovanje programa, lako se dođe do podatka da TV „Avala“ duguje najmanje devet miliona dinara RRA jer kasni sa plaćanjem najmanje dva meseca. Na godišnjem nivou ukupna nadoknada je oko 56 miliona.

    Postupak protiv „Avale“ je u toku i mislim da rok za izmirenje obaveza prema agenciji ističe u aprilu – kaže Karadžić.

    Neplaćanje naknade za emitovanje programa prema zakonu o radio-difuziji jedan je od razloga zbog kojih se može oduzeti dozvola Zaposleni Televizije „Avala“ štrajkuju već 36 dana zbog neisplaćenih zarada, a račun ove kompanije u blokadi je više od pet miliona dinara. Opomena zbog neplaćenih računa prema RRA stigla je i na adresu Televizije „Pink“.

    „U međuvremenu smo se videli i sa vlasnikom Željkom Mitrovićem, tokom sastanka na Televiziji „Avala“ kome je on prisustvovao kao deo menadžmenta i dobili uveravanja da će kompletna dugovanja biti izmirena“, kaže Karadžić.

    Račun Televizije „Pink“ je u blokadi za 180 miliona dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE