Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisan ugovor za Koridor 11 sa Azerbejdžanom

    Ministar ekonomije i regionalnog razvoja, Nebojša Ćirić i ministar ekonomskog razvoja Azerbejdžana, Šahin Mustafajev potpisali su sporazum o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji vlada dveju zemalja, koji će omogućiti kreditiranje Koridora 11 po povoljnim uslovima.

    – Vrlo je važno što smo ovim sporazumom formalno otvorili mogućnost kreditiranja Koridora 11 na deonici Ljig – Preljina – kaže Ćirić. – Naši ekspertski timovi o tome već pregovaraju sa predstavnicima Azerbejdžana. Ukoliko sve bude po planu, početak radova se očekuje krajem prvog kvartala ove godine.

    Inače, budžetom za 2012. godinu predviđene su državne garancije za zajam Azerbejdžana za izgradnju Koridora 11 u iznosu od 300 miliona evra.

    Ćirić je, po završetku dvodnevne posete Azerbejdžanu ukazao na visok nivo političkih, ekonomskih i prijateljskih odnosa dveju zemalja, čiji se rezultati tek očekuju u budućnosti. Sporazum između vlada Srbije i Azerbejdžana će podstaći razvoj i realizaciju projekata u oblasti kapitalnih infrastrukturnih i energetskih projekata, saobraćaja, kao i projekata u drugim privrednim granama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE