Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Licitacija za zemljište Budvanske rivijere

    Jedna od najatraktivnijih parcela u Budvi, gotovo hiljadu i po kvadrata zemlje pored hotela „Avala“, na samo 50 metara od Starog grada, u vlasništvu hotelske grupe „Budvanska rivijera“, pokušaće, iz drugog puta, da na javnoj licitaciji pronađe novog vlasnika, prenose podgoričke „Vijesti“.

    Vlada, odnosno Savet za privatizaciju i kapitalne investicije, prošle sedmice je dao saglasnost na odluku odbora direktora hotelske grupe o prodaji imovine, a Komisija za javnu aukciju je sprovela redovnu proceduru objavljivanja oglasa i zakazala javnu aukciju za 8. februar.

    Zemljište, koje je jedino u srcu najstarijeg urbanog jezgra Budve ostalo neizgrađeno, procenjeno je na 937.440 evra, što je minimalna, odnosno početna licitaciona cena.

    Nakon što prošle godine na licitaciji nije bilo zainteresovanih za kupovinu te parcele, Savet za privatizaciju i kapitalne projekte prihvatio je predlog hotelske grupe da se ponovo na licitaciji nađe atraktivno zemljište, ali ove godine po ceni od 630 evra po kvadratu.

    Detaljnim urbanističkim planom „Budva – centar“ na ovoj parceli ucrtana je sedmospratnica, odnosno omogućena nesmetana gradnja.

    Osim zemljišta u srcu Budve, „Budvanska rivijera“ će na javnoj licitaciji ponuditi i zemljište u Petrovcu. Reč je o lokaciji bivšeg hotela „Petrovac“, koja se nalazi preko puta autobuskog stajališta i stare autobuske stanice u Petrovcu. Lokacija se nalazi u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana „Petrovac“ i biće ponuđena po početnoj ceni od 1,12 miliona evra.

    Zainteresovani će moći da se nadmeću i oko kupovine pet poslovnih prostora koje hotelska grupa ima u vlasništvu u luksuznoj stambeno-poslovnoj zgradi preko puta gradske Pošte, u centru grada, a na licitaciji će se naći i objekat „Plava školjka“ koji se nalazi na Slovenskoj plaži. Na prodaju je samo objekat, ali ne i zemljište na kojem se nalazi „Plava školjka“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE