Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Povećan broj alergičnih na lekove

    Sve je više onih koji boluju od alergije, pa je i potreba za ispitivanjem porekla alergija sve veća, kažu u Klinici za kožne i venerične bolesti. To je jedina ustanova koja obavlja takva ispitivanja za odrasle u Vojvodini, a rade se zbog preosetljivosti na kontaktne alergene, na alergene iz vazduha i iz hrane, kao i zbog preosetljivosti na lekove.

     
    Potreba za ispitivanjem preosetljivosti na lekove radi se po pojavi neželjenih reakcija, a na Klinici za kožne i venerične bolesti to sprovode, ukoliko je preosetljivost izazvala određene neželjene reakcije na koži.
     
    Način ispitivanja se određuje u zavisnosti od toga kako se ispoljila reakcija. Takva ispitivanja, rade se na dva načina, iz krvi ili na koži pacijenta.
     
    Alergijske reakcije se manifestuju na više načina, od takozvanih urtikarija do raznih ospi po koži, ali moguća su i odvajanja kože od potkože, kao i druga stanja za koja je neophodno bolničko lečenje.
     
    U svakom slučaju neophodno je isključiti upotrebu leka i na vreme potvrditi testom da li je pacijent preosetljiv na njega.
     
    Povećan broj alergija, kako kažu na Klinici, objašnjava se kao posledica industrijalizacije, efekat izazvan reakcijom na pojavu novih molekula i aktivnih supstanci u atmosferi kao i na sve veći broj lekova na koje pacijenti sve češće reaguju preosetljivošću.

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE