Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro pokrajinsko preduzeće za puteve

    Predlog za osnivanje javnog preduzeća koje će se brinuti o lokalnim i regionalnim putevima u Vojvodini je pripremljen, a donošenje odluke o tome očekuje se u sledećih mesec ili dva, izjavio je danas potpredsednik pokrajinske vlade i sekretar za privredu Ištvan Pastor.
     
    „Međunarodne koridore, autoputeve i magistrale treba da razvija republičko javno preduzeće, a regionalne i lokalne buduće pokrajinsko“, rekao je Pastor novosadskom „Dnevniku“ naglasivši da to ne znači „nikakvo rastakanje“ već stvaranje uslova da se poseduje znatno bolja putna mreža nego što je slučaj sada.
     
    Pokrajinski sekretar za privredu je napomenuo da je nadležnost Vojvodini nad regionalnim i lokalnim putevima omogućena ustavnim i zakonskim odredbama, pre svega Zakonom o javnoj svojini.
     
    Pastor je podsetio da je u Vojvodini oko 1.700 kilometara puteva u problematičnom stanju i dodao da bi za njihovo održavanje i proširivanje trebalo uložiti mnogo novca.
     
    Napominjući da „bez trajnog rešavanja pitanja finansiranja rekonstrukcije i održavanja regionalne i lokalne putne mreže nema čvrste podloge za razvoj vojvođanskih saobraćajnica“, Pastor je istakao da bi rešenje moglo da se nađe izdvajanjem određenog procenta od prodatog litra goriva.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE