Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Business Insider: 10 filmova o PR-u koje morate pogledati

    PR industrija predstavlja zahvalnu temu za filmska ostvarenja, a neka od najpoznatijih dela govore ili se barem delom dotiču odnosa s javnošću i stvari koje ta struka donosi. Business Insider donosi svoj izbor 10 najboljih filmova o PR-u.
     
    Hvala vam što pušite (Thank You For Smoking) – Satirična komedija o stručnjaku za komunikacije (koga igra Eron Ekhart) koji kao iz rukava sipa argumente u korist duvanske industrije. Zanimljivo, u filmu ni jedan lik ne zapali cigaretu.
     
    Predsedničke laži (Wag The Dog) – Kako odvratiti javnost od skandala u političkim krugovima? Nikakav problem, treba samo stvoriti lažni rat! Film s Dastinom Hofmanom i Robertom DeNirom u glavnim ulogama na satirični način pokazuje kolika je zaista moć odnosa sa javnošću.
     
    Džeri Megvajer (Jerry Maguire) – Ko može zaboraviti slavni citat Toma Kruza: „Show Me the Money“(Pokaži mi novac!)? Džeri je uspešan sportski agent, čija karijera iznenada kreće nizbrdo i ostaje sa samo jednim klijentom.
     
    Društvena mreža (The Social Network) – Hvaljeno delo Dejvida Finčera prikazuje uspon Facebooka i pokazuje koje izazove odnosima s javnošću donosi digitalno doba.
     
    Slatki miris uspeha (Sweet Smell of Success) – Filmski klasik koji opisuje zavrzlame između jednog novinarskog kolumniste i PR agenta. Mada je snimljen pre više od pola veka, mnogi smatraju kako je film i dan danas relevantan.
     
    Devojka iz Jerseya (Jersey Girl) – Moralna priča o PR stručnjaku (Ben Aflek) kojem u životu sve krene nizbrdo… Početak filma pokazuje koliko je PR zaista stresan posao.
     
    Telefonska govornica (Phone Booth) – Napeti, minimalistički triler prati uspešnog, ali i uobraženog PR-ovca (Kolin Farel) koji se nađe na meti ubice…
     
    Kandidat (The Candidate) – Priča koja otkriva kako je od malo materijala moguće stvoriti dobrog političkog kandidata. Takođe, prikazuje dobre i loše strane industrije.
     
    Predsedničke boje (Primary Colors) – Još jedan film o političarima i njihovim PR konsultantima, labavo inspirisan životom Bila Klintona.
     
    Svi predsednikovi ljudi (All the President’s Men) – Priča o razotkrivanju skandala Watergate, koja u sebi krije i mnogo korisnih saveta za zaposlene u odnosima s javnošću.
     
    Kao bonus na listi se spominju i dve televizijske serije, Zapadno krilo (West Wing) i Momci s Madisona (Mad Men). I dok prva serija govori o dešavanjima unutar Bele kuće, koja uključuju i konstantnu komunikaciju s javnošću, Momci s Madisona su smešteni u 60-e prošlog veka i seciraju rad jedne marketinške agencije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE