Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dve nove predstave na sceni Ateljea 212

    Po motivima popularnih pesama „Zabranjenog pušenja“, u Ateljeu 212 nastaje nova predstava „Balada o Pišonji i Žugi“: likovi Pišonje, Žuge, Nensi, Amila i drugih bili su inspiracija Vladimiru Đurđeviću za komad koji će kao muzičko-scenski projekat (u koprodukciji s Omladinskim pozorištem „Dadov“) biti izveden 7. marta prvi put.
     
    Kultni bend iz 80-tih godina prošlog veka ispevao je stihove o dva prijatelja – Muslimana i Srbina, koji bežeći od surove svakodnevice svoj utopijski ambijent pronalaze na morskoj obali.
     
    Predstava „Balada o Pišonji i Žugi“ okupiće nove glumačke nade, u njoj igraju: Milan Marić (Pišonja), Nikola Jovanović (Žuga), Tamara Dragičević (Amila), Mihajlo Laptošević (Slavko Pjevač), Ivan Zekić (Guzonjin sin), Milena Živanović (Nensi) i Uroš Jovčić (Lepi). Ansambl predvodi iskusni kolega Zoran Cvijanović u ulozi Murga Drota. Scenograf je Marija Kalabić, kostimograf Dragica Laušević, kompozitor Irena Popović.
     
    Pisac teksta Vladimir Đurđević stekao je na beogradskoj pozorišnoj sceni ime kultnom predstavom Beogradskog dramskog „Ne igraj na Engleze“, koja već nekoliko sezona ide na kartu više. Inače, „Balada o Pišonji i Žugi“ igraće se u dve kuće: u Ateljeu 212 i u „Dadovu“. 


    Takođe, u koprodukciji, priprema se još jedna predstava – bračni par Boris Liješević i Jelena Kislovski Liješević počeli su probe svog autorskog projekta „Plodni dani“. Priča o pokušajima da se veštačkom oplodnjom dođe do potomstva nastajala je na internet forumu i istinitim ispovestima ljudi sa ovakvim iskustvima. U podeli su Isidora Minić, Milena Predić, Radmila Tomović, Branka Šelić, Nebojša Ilić i Bojan Žirović. Premijerno izvođenje trebalo bi da bude do polovine marta. Scenograf i kostimograf je Mina Ilić, a kompozitor Aleksandar Kostić. Predstava se realizuje u saradnji Ateljea 212 i Kulturnog centra Pančevo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE