Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grade karting stazu u Zaječaru

    „Gradski stadion“ u Zaječaru, u koji nije ulagano još od 1961. godine kad je izgrađen, do kraja juna ove godine dobiće potpuno novi izgled u skladu sa standardima FIFA i UEFA.


    Istovremeno je počela i obnova gradskog bazena, koji će Zaječarci nakon pokrivanja, moći da koriste i u zimskom periodu. U blizini gradskog stadiona planirana je i izgradnja prve karting staze u Timočkoj krajini, ali i luksuzni hotel.

    Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja finansira radove sa 50 odsto, tačnije 115 miliona dinara, koliko će dati i lokalna samouprava.

    Prema projektu, u okviru „Gradskog stadiona“ biće izgrađena nova upravna zgrada površine 1.500 kvadrata, kao i novinarska loža, a sve po standardima FIFA i UEFA. Nova atletska staza pružiće najbolje uslove u Srbiji za takmičenja atletičara. Stadion na kome će se održavati i međunarodne utakmice, pod nadkrivenim tribinama moći će da primi 10.000 posetilaca.

    Ivan Joković, predsednik Gradske skupštine, kaže da će upravnu zgradu moći da koriste i atletski i drugi klubovi.

    – Biće to svakako najbolji fudbalski kompleks u zemlji. Stadion je već duže vreme u lošem stanju, a o njegovom održavanju je brinuo Fudbalski klub „Timok“. Što se tiče bazena, biće pokriven, tako da će moći da se koristi i u zimskim mesecima.

    U blizini stadiona, na prostoru današnjeg vašarišta, biće izgrađena karting staza, prva te vrste u Timočkoj krajini. Vašarište će biti preseljeno nešto dalje, a u blizini sportskih terena planiran je i luksuzni hotel.

    – Zaječar je jednostavno iskoristio šansu koju je država dala kroz pomoć građevinskoj industriji – ističe Joković.

    On kaže da u ove objekte u Zaječaru decenijama nije ulagano ili je ulagano vrlo malo.

    – Izgradnjom hotela u blizini sportskih objekata na Kraljevici grad dobija veliku šansu za razvoj sportskog turizma. Veliki klubovi su često kao mesto za takmičarske pripreme videli Zaječar, ali su zbog nedostatka smeštajnih kapaciteta odustajali – kaže Joković. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE