Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi grade novi Halštat

    Kineski planeri, koji ne prezaju od toga da kopiraju sve što im zapadne za oko, dizajnirali su naselje koje izgleda gotovo identično kao austrijski alpski gradić Halštat.
     

    Kineska verzija austrijskog grada sa crkvom u neogotičkom stilu, okruženom kućicama s krvovima od drveta, podignuta je pored veštačkog jezera, u čijoj se blizini nalazi nekoliko najzagađenijih gradova na svetu: Huidžou, Donguang, Guangdžou i Šendžen.

    Graditelji kineskog Halštata nisu štedeli novca. Originalne zgrade su kopirane sa neverovatnom preciznošću. Da bi privukli kupce, kineski planeri su se pobrinuli da se u kineskom Halštatu nađe i kopija Getrajdegasea, salcburške ulice u kojoj je rođen Mocart, uključujući i Mocartovu biblioteku i gvožđaru.

    Problem je što nema zainteresovanih za kupovinu. Nova vila u stilu 300 godina stare apske kuće pored jezera košta između 250.000 i 600.000 funti – više nego u austrijskom Halštatu.
    Očekuje se da će cene nekretnina, koje su u Kini u poslednjih deset godina petostruko porasle, u narednih 12-18 meseci pasti za petinu. U decembru prošle godine, cene novih stanova u Kini pale su treći mesec zaredom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE