Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Mokrinu truju gusane

    U Mokrinu, prestonici svetskog prvenstva u borbi gusana, ne važi opšte poznata kletva „Da komšiji crkne krava“. U to se uverio i Duško Kovačić, dugogodišnji predsednik Udruženja guščara „Belo pero“. Njegovog ljubimca Valujeva neko je, najverovatnije otrovao, pa nije mogao da podeli četvrtfinalni megdan 26. Gusanijade.

    – Dva dana lebdeo je između života i smrti. Spasili su ga penicilini i mleko kojim sam mu ispirao stomak – jada se Duško i dodaje da ovo nije prvi put da, na ovakav način, neko hoće budućim šampionima da „potreše krila“.  

    U susret finalu 26. Gusanijade koje će se održati 26. februara, ozlojeđeni mokrinski guščari se pitaju dokle u Srbiji može da ide ljudska bezdušnost.

    – Psima namerno seku šape i sakate ih, a sada su počeli da truju i nedužne ptice, što se letos desilo i meni – jada se Nikola Krišan, čiji je pulen Vigec, srećom, preživeo „atentat“:

    – Pre pola godine neko mi je otrovnim kukuruzom, pootrovao četrdesetak gusaka. Nekim čudom, živu glavu izvukao je samo Vigec, sa kojim sam pretprošle godine osvojio titulu svetskog prvaka. To je uradio neko ko ne voli životinje. Dobro je poznato da su od sve seoske menažerije na dve ili četiri noge, u Mokrinu guske najcenjenije. Pretrpeo sam štetu od oko 100.000 dinara, a krivac još nije otkriven – nevoljno priznaje Nikola.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE