Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Britanski Times pod istragom zbog presretanja elektronske pošte

    Britanski dnevni list „The Times“ pod istragom je policije zbog optužbe da je novinar ovog lista presretao elektronsku poštu jednog policijskog blogera.
     
    Tom Votson, član britanskog parlamenta i opozicione Radničke partije, nedavno je pisao policiji sa molbom da se to pitanje istraži, a londonska metropolitan policijska služba ubrzo ga je obavestila da je “The Times”, koji je u vlasništvu “News international”-a medijskog magnata Ruperta Murdoka, pod istragom.
     
     Portparol metropolitan policije rekao je da još nisu spremni da daju izjave o istrazi, dok portparol “News international”-a nije imao komentar, prenosi agencija AFP.
     
    Urednik „The Times“-a, Džejms Hardin, saopštio je da je novinar o kome je reč suspendovan, ali da još nije napustio list, prenosi Huffington post.
     
    Ova istraga deo je šireg preispitivanja etičkih načela britanske štampe. U posedu “News international”-a je i nedeljni tabloid “News of the world” koji je jula prošle godine ugašen nakon skandala koji je izbio zbog sumnji da je ovaj list prisluškivao govornu poštu nestale devojke koja je kasnije pronadjena mrtva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE