Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ford predstavio najmanji monovolumen B-MAX

    Ford je za predstojeći auto salon u Ženevi pripremio nešto posebno. Novi model iz Forda mogli smo videti u konceptnom obliku već prošle godine, međutim proizvođač je izbacio finalnu proizvodnu verziju svog novog kompaktnog volumena, B-MAX višenamenskog vozila (MPV ili na engleskom ‘multi-purpose vehicle).
     
    Za razliku od C-MAX-a koji je utemeljen na Ford Focusu, novi Ford B-MAX u skladu sa svojim manjim dimenzijama temelji se na Fiesti što je vidljivo u prepoznatljivom izgledu prednje maske.
     
    Predsednik i izvršni direktor Forda, Alan Mulali biće lično prisutan u Ženevi na predstavljanju novog B-MAX monovolumena koji bi trebalo da postavi nove standarde u pogledu jedinstvenog dizajna vozila i najkvalitetnijih tehnoloških rešenja.

    “B-MAX kombinuje uzbudljiv i inovativan dizajn s elementima koji su pre bili viđeni samo u višim klasama vozila,“ kaže Stiven Odel, predsednik i izvršni direktor Forda za Evropu. “To je potpuno novi tip automobila koji će zadovoljiti potrebe sve većeg broja kupaca koji žele puno više od svojih kompaktnih gradskih automobila,“ dodaje Odel.
     
    Prilikom projektovanja B-MAX-a i konačnog početka proizvodnje, Fordovi inženjeri morali su da razviju potpuno novi pristup izradi vrata automobila koja svojom specifičnom konstrukcijom nude puno širi i slobodniji pristup kako vozaču, tako i putnicima, i dodatno olakšavaju unošenje tj. iznošenje stvari. 


    Konačni proizvod biće odraz vrhunskog kvaliteta izrade i jednako kvalitetnih materijala koje retko nalazimo u klasi kompaktnih gradskih automobila i pripadajućem nižem cenovnom razredu, a uz to novi monovolumen će nuditi fleksibilnost u rasporedu sedišta i najveći obuhvat prtljažnika u svojoj klasi.
     
    Još jedna zanimljiva karakteristika novog B-MAX-a jeste njegov pogonski sklop koji u srcu ima Fordov novi 1.0-litreni EcoBoost benzinski agregat snage 100 ili 125 KS. Novi EcoBoost benzinac nudi tehnološki naprednu kombinaciju snage i niske potrošnje. Pored štedljivog benzinca, u ponudi će biti i Duratorq TDCi dizelske varijante.
     
    Ford B-MAX u prodaju stiže u drugoj polovini ove godine. 
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE