Obeležavanje Dana bezbednog Interneta u Srbiji - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obeležavanje Dana bezbednog Interneta u Srbiji

  Obeležavanje Dana bezbednog Interneta u Srbiji, pod sloganom “Otkrijmo digitalni svet zajedno” biće upriličeno sutra u beogradskom šoping centru Ušće, najavili su organizatori.
   
  Globalnu manifestaciju, koja će biti obeležena istog dana u celom svetu, organizuje Fond B92 u saradnji sa organizacijom “Save the Children”, Upravom za Digitalnu agendu i šoping centrom Ušće. Sutra u periodu od 10.00 do 22.00 sata, deca, mladi kao i njihovi roditelji imaće priliku da učestvuju i nadmeću se u virtuelnim i tradicionalnim igrama, kao i da se zabave praveći „žabice“, popularnu origami igricu, koja je ovom prilikom pretvorena u zabavno-edukativno sredstvo o bezbednosti na Internetu.

  Svi posetioci, bez obzira na uzrast, imaće priliku da nauče dosta o tome kako se zaštititi na Internetu, kako i gde da dodju do saveta ako imaju nedoumice, i kako da pomognu nekom u svojoj okolini da bismo svi zajedno podigli lestvicu društvene svesti o opasnostima i rizicima kojima su deca izložena na Internetu.

  Tema ovogodišnje proslave je rasprostranjenost korišćenja Interneta medju svim generacijama, kao i u različitim kulturama, i ona predstavlja podstrek svim porodicama da zajedno brinu i rade na svojoj bezbednosti dok koriste Internet.

  Dan bezbednog Interneta (Safer Internet Day, DBI) odvija se u organizaciji mreže “Insafe” svakog februara da bi se promovisalo bezbedno i odgovornije korišćenje on-line tehnologije i mobilnog Interneta, naročito medju decom i mladima u čitavom svetu.
   
   

  Svake godine paralelno se organizuje na stotine javnih događaja da bi se podigla svest ljudi o problemima i rizicima kojima su deca izložena na Internetu.
  U Srbiji se ovaj dan obeležava od 2008. godine, a u svetu se obeležava u više od 70 zemalja, navedeno je u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE