Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija za sada bez restrikcija struje

    Elektroenergetska situacija u Srbiji je stabilna i za sada neće biti restrikcija, rekao je pomoćnik minstra za energetiku Milutin Prodanović.
     
    Prodanović je kazao da je potrošnja struje u nedelju iznosila 154 miliona kilovat sati, a da se danas očekuje oko 142 miliona kilovat sati. Prema njegovim rečima, svi proizvodni sistemi su na mreži, a problemi koji povremeno nastaju uklanjaju se u rekordnom roku. 

    Prodanović je izrazio nadu da će mere koje je Vlada Srbije juče usvojila dati rezultate i apelovao na građane da racionalno troše električnu energiju.

    U Beogradu bez problema
     
    Stanje u elektrodistributivnom sistemu Beograda je stabilno i za sada neće biti problema u snabdevanju električnom energijom, rekla je portparol beogradske elektrodistribucije Sandra Alagić. Prema njenim rečima, tokom proteklih dana nije bilo kvarova ni na srednjem ni na visokom naponu osim sporadičnih ispada, zbog pregrevanja osigurača, zbog opterećenja i to u rubnim delovima grada.
     
    Alagić je kazala da se jedini ozbiljan kvar dogodio za vreme vikenda u naselju Umka gde je usled delovanja klizišta pokidano 100 metara kabla.  Ona je apelovala na Beogradjane da racionalno troše električnu energiju kako bi se sistem izdržao i narednih dana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE