Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prve nestašice zbog snega: Beograd bez lopata i sanki

    Sneg i nevreme koji su zahvatili čitavu Srbiju poslednjih dana pored brojnih nevolja doneli su i prve nestašice u glavnom gradu. U prodavnicama i na pijacama Beograda gotovo da se ne mogu više naći lopate za čišćenje snega, ali ni sanke.



     
    U radnjama kažu da su najpre prodati jeftiniji modeli lopata za čišćenje, ali s obzirom na situaciju prodavali su se i znatno skuplji modeli, pa tako građani izgleda ne pitaju za cenu kada je u pitanju ovo oruđe.

    Situacija je ipak najviše pogodovala mališanima koji su na „prinudnom“ raspustu. Omiljena aktivnost ovih dana svakako je sankanje, a prodavci kažu da su sanke i popularni klisko planuli u rekordnom roku.

    Snegu se nisu obradovali samo najmlađi, već i nešto stariji sugrađani o čemu svedoči prodavačica sa pijace Zeleni venac za Novosti:  „Ovde sanke nećete naći, nikada se nisu ni prodavale. Ima samo klisko i ljudi ga masovno kupuju i što je zanimljivo, najmanje ima dece, već ga pazare stariji ljudi.“

    U višim delovima grada su mališani, ali i momci i devojke, proteklog vikenda kao mesto za sankanje koristili strme, manje prometne ulice, dok je najveća gužva i pomama za sankanjem tradicionalno vladala na Košutnjaku. Veliki broj mališana u snegu je uživao i u novobeogradskim blokovima, na Savskom keju, ali i na popularnom brdašcetu kod hotela „Jugoslavija“ u Zemunu.

    Pojedini sugrađani opredelili su se za nešto ekstremniju zabavu odlučivši se za skijanje na ne baš tako uobičajenim mestima Beograda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE