Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Železara Smederevo: Zbog nevremena tihi hod za drugu peć

    Železara Smederevo planira da privremeno obustavi proizvodnju najmanje deset dana, stavljanjem druge visoke peći na „tihi hod“, jer je zbog nevremena onemogućeno snabdevanje sirovinama, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora te komanije Vukoica Šćekić. Kada će stati proizvodnja čelika nije precizirano, a portebno je i obezbediti opremu od zamrzavanja i oštećenja.

    Šćekić je naglasio da će zaposlenima biti na raspolaganju plaćeno odsustvo uz naknadu zarade od 60 procenata, što određuje menadžment, ili da koriste godišnji odmor, dok će deo radnika ostati u fabrici da bi radili na održavanju opreme. 

    „Sirovine koje smo naručili odmah po preuzimaju železare od strane Vlade Srbije ili su u lukama koje su zamrznute i ne mogu da se dopreme ili su u donjem toku Dunava negde zarobljenje i u narednih nekoliko dana neće moći da budu transportovane u Smederevo“, dodao je vršilac dužnosti generalnog direktora železare.

    Prema rečima Šćekića, trenutne zalihe koksa i rude ne dozvoljavaju nesmetan proces proizvodnje zbog čega je doneta odluka o obustavi.

    „Ovo nevreme je došlo u nevreme! U situaciji kađe je, u tranzicionom periodu, trebalo da počnemo da zanavljamo sirovine nevreme je zatvorilo sve dotoke sirovina i nismo imali izbora osim da privremeno zaustavimo proizvodnju“, rekao je on.

    Stavljanje druge visoke peći na režim „tihog hoda“ znači da će biti napunjena koksom uz održavanje potrebne temperature kako bi se, kada se steknu uslovi, odmah pokrenula proizvodnja, objasnio je on.

    Prva visoka peć Železare Smederevo stavljena je van pogona u proleće prošle godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE