Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zabranjena plovidba na svim rekama u Srbiji

    Plovidba na svim unutrašnjim plovnim putevima u Srbiji od danas je zabranjena, kazao je agenciji Beta pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku Srbije Pavle Galić.

     
    „Reke Dunav, Sava i Tisa su zaleđene i zbog toga je usledila i zabrana plovidbe. Sva plovila su obezbeđena i usidrena u zimovnike ili sidrišta u okviru lučkih akvatorija“, kazao je Galić, koji je pomoćnik ministra zadužen za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe.

    Galić je naglasio da će Ministarstvo za infrastrukturu pratiti stanje i preduzeti odgovarajuće mere za osiguranje bezbednosti brodova i saobraćaja. 

    „Pratićemo situaciju i brodovi će nastaviti plovidbu kada se steknu uslovi za to“, kazao je Galić i dodao da su samo u Velikom Gradištu, na Dunavu usidrena 24 plovila. „Očekuje se da će plovidba biti ponovo moguća za desetak dana“, kazao je on. 

    Anagažovana su dva ledolomca na Dunavu, u hidroenergetskom sistemu „Đerdap“, kazao je on, a jedan od njih bi danas mogao da bude upućen i uzvodno do Golupca. Kako je istakao Galić, potrebno je da se i u sektoru Beograda angažuje jedan ledolomac i to bi moglo da se dogodi danas u popodnevnim satima. Prema njegovim rečima, taj ledolomac će stvoriti uslove da se normalno dostavljaju energenti za potrebe velikih sistema. Moguće je, dodao je, angažovanje još dva ledolomca na toku Dunava kroz Vojvodinu, što je u nadležnosti Direkcije za vode Srbije. 

    „Preduzećemo sve mere da se u što kraćem roku omogući plovidba, kako bi se umanjili gubici privrede koji mogu da nastanu zbog toga“, kazao je pomoćnik ministra za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe u Srbiji Pavle Galić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE