Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pojačana potražnja lekova u BiH

    Potražnja lekova u pojedinim apotekama u bh. gradovima je poslednjih dana blago povećana, ali ima dovoljno zaliha. Kako su nam potvrdili iz više bh. apoteka, građani najviše kupuju lekove protiv prehlade i za cirkulaciju.
     
    „Što se tiče lekova protiv prehlade i gripa najviše kupuju paracetamol, rinostop, kafetin cold, te aspirin“, rekli su u apoteci „Biomedic“ u Banjaluci.
     
    U apoteci „Hercegovinalijeka“ u Mostaru rekli su da je poslednjih dana povećana potražnja za lekovima paracetamol i tilolhot, koji se obično koriste kod prehlada.
     
    U apoteci „Durić“ u Tuzli su naveli da su najviše traženi lekovi za snižavanje telesne temperature, što je, kako kažu, uobičajeno za ovo vreme i ovo doba godine.
     
    Prema rečima radnika apoteke „Aida“ u Bihaću, poslednjih dana najviše građani kupuju antivirusne lekove, te analgetike.
     
    „Dakle, građani najviše kupuju aspirine, rinostop, vitamine, i sirupe protiv kašlja“, rekli su u apoteci „Aida“ u Bihaću.
     
    Međutim, u pojedinim apotekama su nam kazali da poslednjih dana beleže i manju prodaju, čak i ispod očekivanja. Kako su nam reli u apoteci „Ogi farm“ u Banjaluci, poslednjih dana nije prisutna veća potražnja građana za lekovima, već da je i ispod očekianja. Prema njihovim rečima snabdevenost je dobra, imaju sve lijekove koji su potrebni u ovom trenutku, što su nam potvrdili i u apoteci „Biljana“ u Banjaluci.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE