Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Britanski Olimpijski komitet u strahu od preopterećenja Interneta

    Britanski Olimpijski komitet i vladino telo British Cabinet Office ovih su dana poslali upozorenje svim poslovnim subjektima u Velikoj Britaniji, kako se boje velikog preopterećenja Internet saobraćaja, zbog čega bi tokom održavanja ove velike sportske manifestacije moglo doći do prekida, padanja servera i usporavanja rada britanskog Interneta.
     
    U saopštenju se navodi kako mnoge kompanije još uvek nisu spremne na veliki rizik koji donosi Olimpijada, pa se puno diskusija vodi oko postavljanja što većeg broja hot-spotova za bežični Internet, a vrlo malo o potencijalnim problemima.
     
    Olimpijski komitet navodi da najveće opterećenje koje bi moglo zapretiti britanskom Internet sistemu dolazi od očekivanog enormnog povećanja stream live videa, a kompanijama se preporučuje da što bolje optimiziraju svoj promet podacima i oslobode ga od što više „teških“ datoteka.
     
    Pored toga kopanijama se preporučuje da čim više omogućuju zaposlenima rad na Internetu kod kuće i u dobro raspoređenim smenama, kako bi čim manje dolazilo do stvaranja „čepova“ na kritičnim područjima.
     
    Britanci imaju određenih razloga za zabrinutost, obzirom da se na Olimpijadi očekuje oko850.000 sportista, gledalaca, službenog osoblja i predstavnika medija, koji će svakodnevno posećivati olimpijska borilišta.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE